Piatok v Miami patril Verstappenovi, ovládol jediný tréning aj kvalifikáciu na šprint

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Piatok v Miami patril Verstappenovi, ovládol jediný tréning aj kvalifikáciu na šprint

Verstappen opäť potvrdil svoju dominanciu.
Verstappen opäť potvrdil svoju dominanciu.Profimedia
Kvalifikáciu na šprint vo Veľkej cene Miami Formuly 1 vyhral líder majstrovstiev sveta Max Verstappen (26) z Red Bullu. Úradujúci svetový šampión porazil o 108 tisícin sekundy Charlesa Leclerca (26) z Ferrari, tretí bol Holanďanov tímový kolega Sergio Pérez (34). Samostatne bodovaný šprint sa pôjde v sobotu od 18:00 SEČ. Obhajca titulu nadviazal na najrýchlejší čas z jediného tréningu a môže vyhrať aj druhý šprint v sezóne.

Verstappen pred dvoma týždňami uspel v skrátencýh pretekoch na 100 kilometrov v Číne. Holandský jazdec môže tiež navýšiť svoj náskok na čele šampionátu, teraz vedie o 25 bodov pred Pérezom.

Druhý Leclerc napravil v kvalifikácii na šprint nezdar z tréningu. Monacký pilot Ferrari počas neho dostal šmyk v úzkej časti trate, odstúpil a usporiadatelia museli jeho vozidlo odtlačiť. V kvalifikácii však predčil tretieho Péreza o 127 tisícin sekundy.

Sklamaný bol Lando Norris z McLarenu. Dvadsaťštyriročný Brit zajazdil v prvých dvoch častiach kvalifikácie rýchle časy, pri záverečnom pokuse však chyboval a bol deviaty. Nenaviazal tak na pole position zo šprintu v Číne.

Mimo prvú desiatku skončili obaja piloti Mercedesu. George Russell bol jedenásty, sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton dvanásty. Po sobotňajšom šprinte bude nasledovať o štyri hodiny neskôr kvalifikácia na hlavné preteky. Tie odštartujú v nedeľu o 22:00 SEČ.