Strážca svätyne nikam neodchádza. Godla sa dohodol so Slovanom na predĺžení zmluvy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Strážca svätyne nikam neodchádza. Godla sa dohodol so Slovanom na predĺžení zmluvy

Golda si predĺži pôsobenie v Bratislave.
Golda si predĺži pôsobenie v Bratislave.Profimedia
Hokejový klub HC Slovan Bratislava si uplatnil opciu a podpísal s brankárom Denisom Godlom (29) zmluvu na nasledujúcu sezónu 2024/25. V piatok o tom informoval oficiálny web účastníka Tipos Extraligy.

Godla prišiel do Slovana v závere októbra minulého roka. Vrátane play-off odchytal 34 zápasov, z toho 19 víťazných. V základnej časti mal bilanciu 91,5 percenta úspešných zákrokov s priemerom 2,72 inkasovaného gólu na zápas. V štyroch štvrťfinálových dueloch proti Košiciam jeho úspešnosť klesla na 84,9 percenta.

Od svojho príchodu do klubu vytlačil z postu jednotky Kanaďana Jareda Coreaua, ktorý laboroval so zranením a v závere prestupového obdobia požiadal o uvoľnenie spod kontraktu, prestúpil do švédskeho tímu Brynäs IF. Zámerom realizačného tímu je rozložiť zápasové zaťaženie rovnomernejšie medzi dvoch brankárov. Slovan oznámi meno druhého z nich v sezóne 2024/25 krátko po skončení MS v Česku.

Godla bol pred príchodom do bratislavského klubu súčasťou českého HC Litvínov, kde strávil tri ročníky. Predtým pôsobil aj vo fínskom tíme KalPa a v Kladne. Brankár prišiel po prvý raz do Slovana ako junior v sezóne 2013/14. V tej ďalšej nastúpil v troch stretnutiach KHL a celkovo absolvoval za belasých štyri zápasy. Pridal aj duely v extraligovom ŠHK 37 Piešťany. Najviac zaujal na svetovom šampionáte do 20 rokov na prelome rokov 2014 a 2015, keď svojím výkonom výrazne pomohol slovenskej reprezentácii k zisku bronzu. Zároveň ho vyhlásili za najužitočnejšieho hráča turnaja.