O Mastertonovu trofej zvedú v NHL boj brankári Andersen s Ingramom a obranca Kylington

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

O Mastertonovu trofej zvedú v NHL boj brankári Andersen s Ingramom a obranca Kylington

Andersen sa vrátil do kolotoča profiligy po štvormesačnej pauze.
Andersen sa vrátil do kolotoča profiligy po štvormesačnej pauze.Profimedia
Mastertonovu trofej NHL za vytrvalosť, športový prístup a oddanosť hokeju získa jeden z trojice Frederik Andersen (34) z Caroliny, Connor Ingram (27) z Arizony a Oliver Kylington (26) z Calgary. Nomináciu oznámilo vedenie NHL. Kandidátov vždy nominuje každý z 32 klubov NHL.

Dánsky brankár Andersen sa v marci vrátil do ligy po štvormesačnej prestávke spôsobenej problémami s krvnou zrazeninou. Po vynechaní 50 zápasov nastúpil na desať stretnutí, deväť z nich vyhral a trikrát si udržal čisté konto. Pomohol Caroline k druhému miestu v Metropolitnej divízii.

Ďalší kanadský brankár Ingram z Arizony takmer skončil s hokejom pre psychické problémy, ale pred tromi rokmi požiadal o pomoc a zapojil sa do asistenčného programu. V tejto sezóne odchytal 50 zápasov a so šiestimi nulami viedol ligové štatistiky.

Švédsky bek Kylington sa vrátil do zostavy Calgary v januári po takmer roku a pol a vynechaní celej minulej sezóny kvôli psychickým problémom. V tejto sezóne odohral 33 zápasov a zaznamenal osem bodov.