Majstri z Denveru vyrovnali stav série play-off, Indiana si opäť ustrážila svoju palubovku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Majstri z Denveru vyrovnali stav série play-off, Indiana si opäť ustrážila svoju palubovku

Jokič opäť patril medzi lídrov Denveru.
Jokič opäť patril medzi lídrov Denveru.Profimedia
Basketbalisti Denveru a Indiany vyrovnali svoje série v druhom kole play-off NBA na 2:2 na zápasy. Zatiaľ čo majstrovskí Nuggets vyhrali aj druhé stretnutie na palubovke Minnesoty, Pacers po druhý raz uhájili domácu palubovku proti New Yorku Knicks.

Minnesota - Denver 107:115

/stav série: 2:2/

Denver nemal v Minnesote ľahkú prácu, napriek tomu po väčšinu súboja viedol, najviac až o 18 bodov. Strieľal s úspešnosťou 57 percent, a tak mu ani nemusela vadiť prevaha domácich na doskoku v pomere 42:31. Potom, čo Nuggets prvé dva zápasy doma stratili, uspeli v oboch vonkajších a teraz sa vracajú do Denveru.

"Druhý zápas nás definitívne prebudil. Už vieme, že nie je na čo čakať," povedal Murray, s 19 bodmi tretí najlepší strelec víťazného tímu., ktorý pridal aj osem asistencií. Lídrom bol Jokič s 35 bodmi, siedmimi doskokmi a siedmimi finálnymi prihrávkami. Gordon zaknihoval 26 bodov, sedem doskokov a šesť asistencií.

Domácich ťahal Edwards so 44 bodmi, trafil 16 z 25 striel, z toho päť trojok z ôsmich. Nikto iný však nepridal viac ako 15 bodov. Mike Conley k nim nazbieral deväť asistencií, Towns zostal na 13 bodoch a 12 doskokoch, pričom z poľa premenil len päť z 18 pokusov (jednu trojku zo štyroch).

"Je to séria. Vyhrali sme prvé dva zápasy, ale vedeli sme, že ďalšie nebudú ľahké," povedal Edwards, ktorý 44 bodmi stanovil nový klubový rekord v play-off. Wolves strieľali s úspešnosťou 47 percent, navyše zahodili deväť z 27 šestiek. Piate stretnutie sa bude v Denveri hrať v utorok.

Indiana - New York 121:89

/stav série: 2:2/

Indiana mala oveľa ľahšiu prácu proti New Yorku, počas zápasu viedla už aj o 43 bodov. Nikto z víťazného tímu neodohral viac ako 27 minút, najviac času strávil na palubovke Haliburton, ktorý bol lídrom Pacers s 20 bodmi, šiestimi doskokmi a piatimi asistenciami.

Knicks naopak strieľali s úspešnosťou necelých 34 percent, premenili len sedem z 37 trojok, 22 z 31 šestiek, nestačili na doskoku (43:52), v asistenciách (18:31), v bodoch z protiútoku (5:22) ani spod koša (40:60). Priepasť medzi oboma súpermi sa prehĺbila hneď v prvej štvrtine, ktorá sa skončila výsledkom 34:14.

Okrem Haliburtona potiahli Indianu aj McConell s 15 bodmi a 10 asistenciami i SiakamToppin, obaja so 14 bodmi. Za Knicks sa darilo Burksovi s 20 bodmi, Brunson pridal 18 a McBride 16, obaja však trafili len šesť zo 17 striel. Aj v tejto sérii sa bude hrať piaty zápas v utorok, hostiť ho bude newyorská Madison Square Garden.